Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.

• Kennisbank •

Digitalisering in het onderwijs: een Trojaans paard in de klas?

BCL directeur Gertie Verreck werkte mee aan deze publicatie waarin adviezen worden gegeven hoe we digitale middelen verantwoorder in kunnen zetten. De publicatie is gratis te downloaden.

Lees verder

Artikel Caleidoscoop Van brokkelbrein naar focus

Focus is een voorwaarde bij ontwikkelen en leren. Als docent of begeleider is het vaak een uitdaging om de aandacht van jongeren erbij te houden. Nieuwsgierig naar dit thema? Lees het artikel dat Theo Compernolle en Gertie Verreck schreven voor het onderwijsblad Caleidoscoop. Je krijgt meteen een aantal praktische tips cadeau om de aandacht van studenten vast te houden!
 

Lees verder

Gratis eBook: Effectiever coachen op basis van breinkennis

Kun je effectiever coachen als je weet aan welke knoppen in het brein te draaien? Nou en of! In dit eBook lees je hoe je de 6 Breinprincipes kunt toepassen voor coaching en begeleiding. Met veel praktische tips en direct toepasbare coachingsvragen. 

Lees verder

Podcast: digitalisering in het onderwijs: een Trojaans paard in de klas?

Beluister hier deze podcast:

https://open.spotify.com/episode/5b48URQocroUql03qP1Pll?si=20b25b7d4d294cc4

Lees verder

eBook Breinkennis voor ouders

Welke ouder kent niet de uitspraak van zijn of haar kind: “Wiskunde… dat ga ik nooit begrijpen!” Of: “Ik begin straks écht aan mijn huiswerk, maar eerst nog even dit filmpje kijken. Kon je maar eens in die grijze massa van je tiener kijken? Dit eBook helpt je op weg, met heel veel praktische tips waardoor leren, motiveren en feedback geven leuker wordt. 

Lees verder
Copyright © 2024 Brokkelbrein