Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.

• Over van brokkelbrein naar focus •

Appjes, berichtjes, online gaming, filmpjes delen – social media zijn fantastisch, zeker voor een adolescent. Maar diezelfde social media verstoren vaak de noodzakelijke aandacht én echte pauzes tijdens onderwijs en huiswerk. Gevolg: een brokkelbrein en negatieve invloed op leren. Het vormde de aanleiding voor Theo Compernolle, Gerjanne Dirksen en Gertie Verreck het boek Van brokkelbrein naar focus te schrijven. 

De auteurs - Gerjanne Dirksen, Theo Compernolle en Gertie Verreck - laten zien hoe drie breinnetwerken uit balans raken door frequent socialmedia-gebruik. Maar bovenal geven zij docenten tips om die balans te herstellen zodat aandacht makkelijker vast te houden is. Dit doen zij aan de hand van de nieuwste wetenschappelijke bevindingen en meer dan vijftig praktijkvoorbeelden. Inclusief zes didactische breinprincipes en een voorbeeldles voor leerlingen over social media en brein.

Over de auteurs

Gerjanne Dirksen is de oprichter van het BCL Instituut, grondlegger van de zes breinprincipes en auteur van onder andere Breindidactiek. Theo Compernolle, voorheen hoogleraar, is een internationaal gerespecteerd docent op het vlak van stress en brein en auteur van onder andere Ontketen je brein. Gertie Verreck is directeur van het BCL Instituut. Het instituut dat workshops, opleidingen en lezingen verzorgt over breinleren en breinleiderschap.

Nieuwsgierig naar een lezing of training? Het BCL instituut is specialist op het gebied van breinleren en het brokkelbrein. Tijdens lezingen, workshops en masterclasses delen we onze kennis over de werking van het brein en geven we jou de tools om meer rendement en plezier uit leren, ontwikkelen en veranderen te halen.

 

Copyright © 2024 Brokkelbrein