Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.
Breinleren en de 6 breinprincipes: een stevig fundament!

De basis voor leukere en effectievere trainingen, lesprogramma’s en workshops. Een training voor opleiders, docenten, onderwijsontwikkelaars en trainers/coaches. (Deze training is ook in company mogelijk)

Breinleren en de 6 breinprincipes: een stevig fundament!

 • Leer hoe het menselijk brein functioneert.
 • Maak kennis met de 6 Breinprincipes: emotie, creatie, zintuiglijk rijk, focus, herhaal en voortbouwen.
 • Geef je bestaande trainingen, lessen, programma's of coaching in een handomdraai een breinvriendelijke twist, door de 6 breinprincipes toe te passen.
 • Ontdek een schat aan sprankelende en interactieve werkvormen en pas ze direct toe.
 • Maak je trainingen, lessen, programma's of coaching leuker, spannender en effectiever.

In het kort

Wat is het geheim van een lezing of presentatie waarbij de luisteraars aan je lippen hangen, een les waarbij de leerlingen je het hemd van het lijf vragen of van een training waarbij de stof écht tot een verandering van gedrag leidt? De wetenschap achter breinleren verklapt het antwoord: creëer nieuwe, sterke en uitgebreide contacten tussen hersencellen. Hoe? Door het toepassen van 6 breinprincipes: focus, herhalen, emotie, zintuiglijk rijk, creatie en voortbouwen. En dat is precies wat je leert tijdens deze ééndaagse training. Je lessen worden niet alleen veel leuker, je bevordert ook het leerrendement. (Deze training kan ook in company verzorgd worden!)

 

Voor wie?

 • Trainers (zakelijk of recreatief)
 • Opleiders 
 • Ontwikkelaars van opleidingen
 • Docenten

 

Programma

Tijdens deze interactieve training krijgt ook jouw brein een wake-up-call. Bereid je voor op drie nieuwsgierigheid opwekkende introductievragen waardoor je meteen met emotie en focus aan deze dag begint. Na een korte, speelse uiteenzetting van de maakbaarheid van het brein komen de 6 breinprincipes aan bod. Hierbij staat vooral de toepassing in jouw eigen praktijk centraal. Tijdens de dopaminequiz ondervind je aan den lijve wat een gezonde dosis spanning met je doet. Je maakt kennis met nieuwe, breinvriendelijke werkvormen. En tijdens het gloednieuwe breinprincipespel leg je jouw eigen lesstof onder de BCL-loep. Je gaat gegarandeerd met tal van nieuwe ideeën en een dopamine-rush naar huis.

Onderwerpen die de revue passeren:

 • Plasticiteit van het brein en wat kun je met die kennis om de leermotivatie te verhogen?
 • Kennismaking met de 6 Breinprincipes.
 • Toepassingsmogelijkheden van de 6 Breinprincipes in de praktijk, inclusief vele interactie en aansprekende werkvormen.
 • De 6 Breinprincipes toepassen in je eigen trainingen, programma's of coaching.

Ervaringen

Nieuwe handvatten en een frisse blik

Wat heeft de training jullie opgeleverd?

“Deze PowerPoint kan echt nog wat meer zintuiglijk rijk gebruiken’ of ‘Zit er voldoende emotie en creatie in deze training?’… Het zijn zinnen die ik sinds de training regelmatig voorbij hoor komen op de afdeling. De training heeft ons handvatten gegeven om nieuwe trainingen breinvriendelijker op te zetten en uit te voeren. Deze dag heeft ons echt een nieuwe frisse blik en nieuwe gezichtspunten gegeven om - met elkaar - trainingen te ontwikkelen en te geven die meer rendement opleveren. Trainingen die de deelnemers bijblijven, waar ze met plezier aan meedoen en waarvan de stof beklijft.”

Wat is jullie het meest bijgebleven?

“Iedereen was enthousiast, maar toen we de ‘activerende breinprincipes’ behandelden, zag ik het brein van mijn collega’s echt ‘aan’ gaan. De reacties na afloop waren echt mooi. Enkele voorbeelden van reacties van mijn collega’s:”

“De praktische uitleg over de gebruiksaanwijzing voor het brein helpt me om hier tijdens trainingen beter op aan te sluiten.”

“Inzicht van de prime- en downtime momenten was een eyeopener. Ik ga de eerste 20 minuten van een training absoluut effectiever benutten.”

“Het kunnen toepassen van een mix aan nieuwe werkvormen sprak me erg aan.”

“Ik ga aan de slag met het breinprincipe herhalen, en veel meer doen om ook na mijn trainingen deelnemers het geleerde te laten herhalen.”

- Christiaan Bruggen, opleider bij de Veiligheidsregio Fryslan & Deelnemers Veiligheidsregio Fryslan -

Inschrijven

Vul onderstaand formulier in om je in te schrijven.

Meer info

Bel mij terug:


Meer weten over dit programma? Neem contact met ons op:
info@bclinstituut.nl  
T. 085 401 57 88
We beantwoorden graag je vragen.


Gratis eBook

Nieuwsgierig naar hoe je de 6 Breinprincipes kunt inzetten en hoe je jouw lessen of programma's leuker en effectiever maakt? Download ons eBook met veel praktische tips.


Dit programma zal worden aangeboden door BCL Instituut en BCL Opleidingen. BCL Opleidingen is Crkbo-gecertificeerd. Dit betekent dat we deze workshop, training of opleiding desgewenst met BTW-vrijstelling kunnen aanbieden.

Copyright © 2023 Brokkelbrein