Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.


NIEUWS | 21-03-2023

• Digitalisering in het onderwijs: een Trojaans paard in de klas? •

Digitalisering in het onderwijs en de gevolgen daarvan komen steeds vaker in het nieuws. Leerlingen zitten op school steeds meer achter een device zonder bewijs dat het goed is voor de kwaliteit van het onderwijs. In de publicatie ‘Digitalisering in het onderwijs: een Trojaans paard in de klas?’ waaraan Gertie Verreck meewerkte, alle ins en outs over dit thema. 

Recent lanceerde Myndr de publicatie ‘Digitalisering in het onderwijs: een Trojaans paard in de klas?’ waarin wordt ingegaan op de bijwerkingen van digitalisering op het leren van kinderen. Vanuit de ervaringen als auteur van het boek "Van brokkelbrein naar focus' werkte zij mee aan deze publicatie. 

In de publicatie wordt ingegaan op wat op dit moment bekend is over de invloed van digitalisering op het leren van kinderen. Samen met andere deskundigen brengt ze advies uit over hoe we digitale middelen verantwoorder in kunnen zetten. 

De publicatie is te downloaden via onderstaande link:

https://www.myndr.nl/nl/publicaties/digitalisering-in-het-basisonderwijs/

 

Regelmatig een lekkere breinsnack in je mailbox? Meld je aan voor onze periodieke nieuwsbrief BreinBites.
• Meer blogs, nieuws & inspiratie •

[NIEUWS]

Individueel coachen met de 6 breinprincipes: het werkt!

De 6 Breinprincipes van het BCL Instituut staan vooral bekend als accelerator voor (groeps)leertrajecten. Maar wist je dat je ze ook prima kunt toepassen in individuele coachingstrajecten? Dat ervoer ook Tommy Knigge van Thaeles. Hij deelt graag zijn tips. 

Lees verder

[BLOG]

Even netflixen? Of toch liever een wandeling maken?

Dit zijn de guilty-brokkelbrein-pleasures van de BCL-associés (en dit doen ze om weer in focus te komen).

Lees verder

[IN DE MEDIA]

Lees verder
Copyright © 2024 Brokkelbrein