Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.
De wondere wereld van het adolescente brein, activeer de superkachten van studenten!

Na deze workshop weten deelnemers hoe het puberbrein werkt en hoe ze met behulp van breinkennis het leerproces kunnen vergemakkelijken. Een must voor docenten, maar ook interessant voor ouders. 

De wondere wereld van het adolescente brein, activeer de superkachten van studenten!

  • Deelnemers krijgen inzicht in de wijze waarop het adolescente brein uitrijpt en welk effect doceren en begeleiden hierop kunnen hebben;
  • ontdekken hoe ze met behulp van breinkennis het leerproces van studenten kunnen vergemakkelijken;
  • en krijgen concrete handvaten voor belonen, motiveren en effectiever leren. 

Dit programma kunnen we aanbieden als:

   Brein Inspiratie Lezing  
  Brein Workshop (1 dagdeel)  

In het kort

Het adolescente brein… veel docenten zouden er maar al te graag eens een kijkje in nemen. Veel ouders van pubers ook trouwens. Hoe kan ’t toch dat een smartphone nooit wordt vergeten, maar dat de schoolboeken regelmatig thuis blijven liggen? En hoe krijg je diezelfde studenten wél gemotiveerd voor een vak als statistiek? En hoe zorg je ervoor dat studenten tijdens een college niet onderuitzakken, maar aan je lippen hangen?mTijdens deze workshop nemen we deelnemers mee op reis door het fascinerende brein van een jongere. We hanteren daarbij de metafoor van de olifant en de berijder: in het adolescente brein heeft de berijder veel moeite om emoties en gewoonten in het gareel te houden. We laten zien wat een docent kan doen om het leerproces van de student te vergemakkelijken. Daarnaast reiken we handvatten aan voor belonen en effectiever leren. Kortom: een praktijkgerichte workshop met inzicht in de impact en begeleidingsmogelijkheden van het adolescente brein.

 

Voor wie?

Dit programma is eigenlijk een must voor docenten/leerkrachten en begeleiders in het (basis, voortgezet en hoger) onderwijs. Maar het thema leent zich ook bij uitstek voor een informatieavond voor ouders. 

 

 

 

Ervaringen

Inzicht in het puberbrein

“De kennis en gesprekken over het adolescentenbrein helpen me om deze groep nog beter te begeleiden en te ondersteunen. Inspirerend om te begrijpen hoe je in je begeleiding kunt draaien aan motivatieknoppen bij leerlingen. Ook het geven van breinvriendelijke feedback en het beïnvloeden van de mindset waren eyeopeners. Ik ga proberen hovenier te zijn in de hersentuintjes van adolescenten!”

- deelnemer ROC Gilde -

Inschrijven

Vul onderstaand formulier in om je in te schrijven.

Meer info

Bel mij terug:


Meer weten over dit programma? Neem contact met ons op:
info@bclinstituut.nl  
T. 085 401 57 88
We beantwoorden graag je vragen of maken voor je een offerte op maat. 


 

Dit programma zal worden aangeboden door BCL Instituut en BCL Opleidingen. BCL Opleidingen is Crkbo-gecertificeerd. Dit betekent dat we deze workshop, training of opleiding desgewenst met BTW-vrijstelling kunnen aanbieden.

Copyright © 2024 Brokkelbrein