Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.
3 Breinbreaks Van brokkelbrein naar focus

Doei brokkelbrein! Hallo focus! Drie cadeautjes voor jezelf en je grijze massa.!

3 Breinbreaks Van brokkelbrein naar focus

Doei brokkelbrein! Hallo focus! In drie korte breinbreaks van nog geen uurtje krijg je waardevolle inzichten en praktische handvatten aangereikt om weer echt in de flow te komen.  Kortom: drie cadeautjes voor jezelf en je grijze massa.

Breinbreak 1; Leg je Reflexbrein aan teugels
Je maakt kennis met je eigen brein! En de drie belangrijke breinnetwerken; het denkbrein (focus), het reflexbrein (reflexen en gewoonten) en het archiverend brein (ontfocus) en hoe snel er een disbalans in deze belangrijke denknetwerken kan ontstaan. Je maakt kennis met de 4G’s de grootste verleiders waardoor je reflexbrein als het ware op hol slaat. Natuurlijk krijg je ook inzichten en handvaten om je reflexbrein ‘aan de teugels te leggen”

Breinbreak 2: Help je denkend brein met focussen
Flow.. ken je dat gevoel nog? Dat gevoel dat je super gefocust en productief bezig bent, je geen besef hebt van de tijd, je als het ware een energie kick voelt en ofwel je bent gewoon echt lekker aan het werk. Ken je dat gevoel? Flow en het creëren van echte aandacht en focus staat centraal in deze 2e breinbreak. We gaan aan de slag met je denkbrein, een super belangrijk netwerk dat soms erg onder druk komt te staan. Je leert je denkend breinnetwerk te versterken, aandacht rituelen en aandachtsblokken in te zetten voor meer focus en minder belasting voor het werkend geheugen. Op weg naar flow!

Breinbreak 3: Pauzeren kan je leren
Wist je dat je als je denkt pauze te hebben dit vaak een neppauze voor je brein is? Niet elke pauze is gelijk voor je brein. Tijdens deze breinbreak spelen we “Ranking the breaks” . Je krijgt inzicht en ervaart! Het effect van effectieve micropauzes op je brein, je leert je brein dus even te laten sudderen om vervolgens vol energie weer tot flow te komen!

Practice what you preach is het credo van onze breinbreaks.Je krijgt een boost aan breininzichten en tips die je direct erna, kan omzetten naar acties om nog lekkerder en effectiever aan de slag te gaan..

Voor wie?
Elke professional die houdt van praktische breinkennis en handvaten en in een kort tijdsbestek zijn eigen brein een boost wil geven!

Het programma kan ook in een workshopvorm of inspiratielezing verzorgd worden.

Inschrijven

Vul onderstaand formulier in om je in te schrijven.

Meer info

Bel mij terug:


Ken je ons boek al?

Deze workshop sluit aan bij ons gloednieuwe boek 'Van brokkelbrein naar focus'. Nog niet gelezen? Bestel het boek bij uitgeverij Synaps.

Copyright © 2024 Brokkelbrein